“ORMAN MÜHENDİSLİĞİ İÇİN MESLEK HUKUKU PANELİ” düzenlendi.

BARTIN ÜNİVERSİTESİ ORMAN FAKÜLTESİNDE 20/05/2015 GÜNÜ
“ORMAN MÜHENDİSLİĞİ İÇİN MESLEK HUKUKU PANELİ”
DÜZENLENDİ

Bartın Üniversitesi Orman Fakültesinde Orman Mühendisleri Odası, Orman Fakültesi, Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğünce 20/05/2015 günü “Orman Mühendisliği İçin Meslek Hukuku” konulu panel düzenlenmiştir.
       Panele Orman Mühendisleri Odası Genel Başkanı Ali KÜÇÜKAYDIN, Bartın Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selman KARAYILMAZLAR, öğretim üyeleri ile çok sayıda öğrenci katılmıştır.
       Panelin açılışında Ali KÜÇÜKAYDIN ve Prof. Dr. Selman KARAYILMAZLAR birer konuşma yapmışlardır.

Ali KÜÇÜKAYDIN konuşmasında; 5531 sayılı Kanun yürürlüğe girdiğinde 64 çeşitli unvanda mühendis bulunurken bugün itibariyle bu sayının 108 olduğunu, bunlar içinde en kapsamlı görev tanımının 5531 sayılı Kanun ile Orman Mühendisi, Orman Endüstri Mühendisi ile Ağaç İşleri Endüstri Mühendisinin yapıldığını, ekosistem temeline dayalı orman mühendisliği mesleğinin 2020 li yıllarda ilk on bir meslek arasında yer alacağının uluslararası platformlarda kabul gördüğünü, genç mühendis adaylarının mesleklerini iyi öğrenip sahip çıkmaları gerektiğini belirtmiştir.
       Prof. Dr. Selman KARAYILMAZLAR konuşmasında; Fakülte olarak bu ve benzer etkinlikleri önemsediklerini, bu etkinliklerin öğrencileri hayata hazırlamada önemli bir yeri olduğunu, Orman Mühendisliği Bölümünden mezun olan öğrencilerin ülkenin orman varlığı ve zenginliğe değer katacaklarını ifade etmiştir.
       Panel, Bartın Orman Fakültesi Orman Mühendisliği Bölüm Başkanı ve Orman Mühendisleri Odası Bartın İl Temsilcisi Prof. Dr. İsmet DAŞDEMİR’in moderatörlüğünde yapılmıştır.

Panele panelist olarak “5531 sayılı Yetki Yasasının Uygulanması” konusunda OMO AR-GE Merkezi Başkanı Orman Yük. Müh&İşletmeci (E) Müsteşar Yardımcısı Eşref GİRGİN, “Lisansüstü Eğitim ve Akademisyenlik” konusunda Bartın Orman Fakültesi Ormancılık Hukuku ABD öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gökçe GENÇAY, “Devlet Orman İşletmesinde Orman Mühendisi Olmak” konusunda Bartın Orman İşletmesi Yenihan Orman İşletme Şefi Oğuz Benkul BOLLUKÇU, “Meslek Başvurusu İş ve İşlemleri” konusunda Orman Fakültesi son sınıf öğrencisi Caner ŞENKAL ve “Serbest Ormancılık Bürosunda Yapılan İş ve İşlemler” konusunda Serbest Meslek Mensubu Orman Mühendisi İlhan Özgür YURT sunumları ile katılmışlardır.
       Panel, panele katkı veren moderatör ve panelistlere plaket verilmesiyle son bulmuştur.

Kaynak:http://ormuh.org.tr/bartin_universitesi_orman_fakultesinde._232.detay