image/svg+xml
image/svg+xml

Bartın Üniversitesi Orman Fakültesi Orman Mühendisliği Bölümü ile Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü İşbirliği içerisinde.

Üniversitemiz Orman Fakültesi Orman Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Halil Barış Özel başkanlığında Prof. Dr. İsmet Daşdemir, Prof. Dr. Ali Durkaya, Doç Dr. Tuğrul Varol, Doç Dr. Birsen Durkaya ve diğer Öğretim Görevlileri ile Zonguldak Orman Bölge Müdürü Sn. Zekeriya Beyazlı’ yı makamında ziyaret ettiler. 
 
Zonguldak Bölge Müdürü Sn. Zekeriya Beyazlı ve Prof. Dr. Halil Barış Özel moderatörlüğünde Bölge Müdürlüğümüzden Bölge Müdür Yardımcısı Cevdet Çiçek, Şube Müdürleri,Orman Fakültesi Öğretim Üyeleri Dr. Öğr. Üyesi Gökçe Gençay, Dr. Öğr. Üyesi Ersin Güngör, Dr. Öğr. Üyesi  Şahin Palta, Dr. Öğr. Üyesi Yafes Yıldız, Dr. Arş. Gör. Sinan Kaptan, Arş. Gör. Esra Pulat  ile İşletme Şefleri, teknik elemanlar, danışman mühendislerin katılımı ile sohbet toplantısı gerçekleştirildi.
 
Toplantının açılış konuşmasını yapan Sn. Beyazlı B. Ü. Orman Fakültesi Orman Mühendisliği Bölümü başkanı ve öğretim üyelerini bölge müdürlüğümüzde ağırlamaktan çok mutlu olduğunu ifade etti. Orman Teşkilatı ile orman fakültelerinin ayrılmaz bir bütün olduğunu, teşkilata teknik eleman yetiştiren bu kurum ile daha samimi ilişkiler kuracaklarını belirtti. İşbirliği ve bilgi alış verişinin önemine değinerek gerek odun dışı orman ürünleri olsun gerekse diğer ormancılık çalışmalarında araştırma ve inceleme yapmanın önemini vurgulayarak Bilgi, İlgi ve Zaman modellerini iyi kullanmak için sürdürülebilir bir şekilde üretim planlanması, nihai ürün elde edilmesi ile orman köylüsünün desteklenmesine yönelik ortak projeler hazırlanması gerektiğini ifade ederek “Yapacağınız ve yaptığınız çalışmalardan için hepinize teşekkür ediyorum. Tekrar hoş geldiniz. Toplantımız kurumumuz ve Orman Fakültemiz için hayırlara vesile olsun” dedi.
 
Prof. Dr. Sn. Özel ise Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğünde misafir olmaktan çok memnun olduklarını ifade etti. orman mühendisliği lisans eğitiminde gündemde olan 7+1 eğitim sistemi hakkında görüşüldü. Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğünün FSC sertifikasına sahip birkaç bölge müdürlüğünden biri olduğunu ve bunu çok önemsediklerini, kamu kurumlarının kabuklarını değiştirdiğini ve bunu en iyi kurumun orman teşkilatı olduğunu özellikle odun dışı ürünler konusunda çok önemli mesafeler kat ettiğini belirtti. Orman Fakültesinde Tezsiz Yüksek Lisans Uygulamasının da bulunduğunu belirterek tüm orman mühendislerinin bu eğitimden faydalanması gerektiği sözlerine ekledi.
 
Toplantıda Öğretim görevlileri silvikültür, orman zararlılarıyla mücadele, transport, işletme ve pazarlama, ormancılık ekonomisi ve hukuku, havza amenajmanı konularında yapılabilecek işbirliği ve projeleri değerlendirdi.
 
Günün anısına verilen karşılıklı hediyelerin ardından toplantı sona erdi.

Değerli Zonguldak Bölge Müdürümüz Sn. Zekeriya Beyazlı'ya sıcak karşılamasından dolayı teşekkür eder, işbirliğinin devamını temenni ederiz.

  • 3. SINIF ÖĞRENCİLERİ ORM364 ORMAN ENTOMOLOJİSİ DERSİ KAPSAMINDA ARIT ORMAN İŞLETME ŞEFLİĞİNDE UYGULAMA DERSİ YAPTI.

  • KAMPÜSTE ANGİOSPERM UYGULAMA DERSİ YAPILDI.

  • ORMANCILIK HAFTASI ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİ.

  • Orman Mühendisliği Bölümü Son Sınıf Öğrencileri Fidanlık ve Biyolojik Mücadele Uygulamalarında

  • Doç. Dr. Mertol Ertuğrul, COST Programına Çalışma Grubu Üyesi Olarak Atandı.

  • MÜDEK kapsamında gerçekleştirilen ORM241 İş Sağlığı ve Güvenliği uygulamalı dersleri 2. yılını doldurdu.

  • Orman Fakültesi'nde Gerçekleşen Temel Bilgi Teknolojisi Kullanımı Dersi Poster Sunumu

  • ÖĞRENCİLERİMİZLE GİRİŞİMCİLİK VE KARİYER PANELİNDE BERABERDİK.

  • Öğrencilerimizle Orman Amenajman Laboratuvarındaydık.

  • 5. ULUSARARASI ODUN DIŞI ORMAN ÜRÜNLERİ SEMPOZYUMU GERÇEKLEŞTİRİLDİ.