Gymnospermae dersi kapsamında 11.12.2017 tarihinde Safranbolu Ahmetusta mevkiinde arazi uygulaması (tatbikat) yapıldı.

"Gymnospermae dersi kapsamında 11.12.2017 tarihinde Safranbolu Ahmetusta mevkiinde arazi uygulaması (tatbikat) yapıldı.

Orman Botaniği Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Barbaros YAMAN'ın sorumluluğunda gerçekleştirilen uygulama dersinde, fakültemiz Orman Mühendisliği Bölümü 2. sınıf öğrencilerine Mayr'in orman zonları ve bu zonların karakteristik bitki türleri hakkında bilgi verildi. Göknar-Kayın karışık ormanı ile saf göknar ormanlarında ormanın tür bileşimine katılan Uludağ Göknarı (Abies nordmanniana subsp. bornmuelleriana), Sarıçam (Pinus sylvestris) ve Karaçam (Pinus nigra subsp. pallasiana) gibi Gymnospermae türleri tanıtıldı."