image/svg+xml
image/svg+xml

KTÜ Orman Fakültesi Orman Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ümit Cafer YILDIZ, MÜDEK kapsamında üniversitemizi ziyaret etti.

 Orman Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri ve elemanları çalışmalarını hızla sürdürmeye devam ediyor.


 

Üniversitemiz Orman Fakültesi Orman Mühendisliği Programı’nın MÜDEK (Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği) tarafından akredite edilebilmesi için Orman Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri ve elemanları çalışmalarını hızla sürdürmeye devam ediyor. 01.05.2015 tarihinde MÜDEK’e akredite olan Karadeniz Teknik Üniversitesi Orman Fakültesi Orman Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ümit Cafer YILDIZ, MÜDEK kapsamındaki bilgi ve deneyimlerini düzenlenen toplantıda bölümümüz öğretim üyeleri ve elemanları ile paylaştı. Toplantıya Üniversitemiz Rektör Yardımcısı ve Orman Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Selman KARAYILMAZLAR, Orman Mühendisliği ve Orman Endüstri Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri ve elemanları katıldı.

 

Prof. YILDIZ, yükseköğretimde kalitenin yükseltilmesi ve değerlendirilmesinin önemli olduğunu vurgulayarak, MÜDEK Akreditasyonunun, yüksek standartlara sahip eğitim programları ve kalite güvencesi anlamına geldiğini ifade etti. MÜDEK’in mezun olacak öğrencilere, bölümlere ve üniversitelere sağladığı katkıları açıkladı. MÜDEK sürecinin etkin ve sağlıklı bir şekilde sürdürülebilmesi için başından sonuna herkesin yoğun bir emek ve zaman ayırması gerektiğini, gerçekçi ve ölçülebilir hedef ve çıktıların konulmasının süreç için en önemli unsurlar olduğunu belirtti.

 

Bilgilendirme toplantısının sonunda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selman KARAYILMAZLAR katılımından dolayı Prof. Dr. Ümit Cafer YILDIZ’a üniversitemiz adına teşekkürlerini sunarak hediyelerini takdim etti.

 

MÜDEK nedir?

 

MÜDEK, Uluslararası Mühendislik Birliği şemsiyesi altındaki Washington Accord'un (WA) tam üyesi olan bir kurumdur. WA akreditasyonu, ABD ve tüm dünyada tanınırlığı sağlamaya yönelik bir uluslararası üst sözleşme yapısıdır. Ülkemizde mühendislik eğitiminde kalite standartlarının oluşturulması ve ulusal bir kalite güvence sisteminin kurulması amacıyla kurulmuş olan MÜDEK yürürlükteki mühendislik eğitim programlarını akredite ederek tanınırlık vermektedir. MÜDEK, Avrupa Mühendislik Eğitimi Akreditasyon Ağı (European Network for Accreditation of Engineering Education - ENAEE) tarafından yetkilendirilmektedir.