2021-2022 EĞİTİM VE ÖĞRETİM DÖNEMİNDE LABORATUVAR DERSLERİNDE KULLANILACAK COVID-19 EKİPMANLARI

Sevgili öğrenciler;

COVID-19’da bulaşma esas olarak damlacık ve temas yoluyladır. Üniversiteler toplu bulunulan ve uzun zaman geçirilen ortamlar olduğu için gerekli önlemler alınmadığında COVID-19’un yayılması açısından riskli olabilir.  COVID-19’dan korunmada farklı kişisel ekipmanlardan ya da donanımlarından yararlanmak mümkündür. COVID-19 salgınının yayılmasını önlemek için pandemi mücadelesinde etkili olduğu bilinen bir dizi enfeksiyon önleme ve kontrol işlemlerinin tüm yaşam alanlarında, alana özel olarak belirlenmesi ve sağlanması salgındaki bulaşın en aza indirilmesi açısından önemlidir ve bize bağlıdır.

Bu nedenle Bartın Üniversitesi 2021-2022 Eğitim –Öğretim güz döneminde yüz yüze yapılacak yakın temaslı  aktivite içeren laboratuvar derslerinde Yeni Koronavirüs Hastalığının (COVID-19)  yayılmasını engellemek  için her öğrencinin derslere katılım sırasında maske,  koruyucu gözlük veya yüz siperliği, el dezenfektanlarını yanlarında bulundurmaları gerekmektedir. Salgının yayılımı sınırlandıkça, yükseköğretim kurumlarında eğitim ve öğretim süreçleri de daha sağlıklı yürüyecektir.

Yeni eğitim ve öğretim döneminde başarılar dileriz.