image/svg+xml
image/svg+xml

Etkinliklerimiz



BARTIN ÜNİVERSİTESİ ERASMUS ÖĞRENCİSİ MONİKA MİLAK KÜRE DAĞLARI MİLLİ PARKINDA DOĞA GEZİSİNDE.

Erasmus Programı kapsamında Polonya’dan ülkemize gelen lisans öğrencisi  Monika MİLAK, 02-07-2021 tarihinde Bartın Üniversitesi Orman Fakültesi öğretim Üyesi Prof. Dr. Erdoğan ATMIŞ ve Araş. Gör. Esra PULAT ile Batı Karadeniz Bölümü'nün Küre Dağları üzerinde en zengin flora ve faunaya sahip yörelerinden biri olan  Küre Dağlarında doğa yürüşündeydi.  Öğrencimiz için belirlenen  Pınarbaşı -Azdavay güzergahı üzerinde belirlenen rotada Drahna Vadisi, Kozanlı, Yukarı Alpı Seyir Terası, Küre dağ evinde güzel anlar geçirerek  yöreye ait flora, fauna ve kültürel yaşam konusunda bilgilendirildi.







 POLONYA’DAN GELEN ÖĞRENCİMİZLE ULUKAYA ŞELALESİ’NDE HİDROLOJİ DERSİ

Polonya’dan üniversitemize gelen Erasmus öğrencimiz Monika Milak 24/05/2021 ve 08/06/20121 tarihilerinde  Bartın Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Öğretim. Gör. Hüseyin ŞENSOY ve Arş. Gör. Esra PULAT ile Ulukaya Köyü Ulukaya Şelalesi Drahna Kanyonu’nun yakınlarında  Ulukaya Şelalesi'ne ve  Arıt mevkii civarında bulunan Çöpbey Köyü yakınlarındaki tarihi su değirmene gezi yaptılar.

Dr. Öğretim Üyesi Hüseyin ŞENSOY Şelalenin döküldüğü alanda 30- 40 metre genişliğinde bir gölet oluşumu,  Şelalenin döküldüğü havzada yer alan kanyonun hakkında öğrencimize bilgi sundu.  Kanyon bölgesinde canlı bir doğal hayat özellikle su semenderi, su yılanları, alabalık, kayabalığı gibi canlı türlerini gözlemlediler. Şelalenin ve kanyonun ismini aldığı Ulukaya Köyü, şelalenin çok yakınında bulunur ve akan suyun bir bölümü Ulus ilçe merkezinin içme suyu ihtiyacını karşıladığı hakkında bilgiler sundu.






DENEYİMLİ KAZANMAK İÇİN  ORMAN MÜHENDİSLİĞİ ADAYLARI DENDROMETRİ DERSİ UYGULAMASI DOĞADA




Bartın Üniversitesi 2. sınıf Öğrencileri 22 Aralık 2022 tarihinde Dendrometri Dersi UIygulaması için
Toki Kent Ormanındaydı. Öğrenciler Ormancılıkta Ugulamalı Ders Kapsamında Ağaçların Çapı,
Boyutu, Şekli, Yaşı, Toplam Hacmi ve Kabuk kalınlığı gibi çeşitli boyutların ölçümüyle ilgili saha çalışmaları yaptılar.


https://ormanmuh.bartin.edu.tr/haberler/bartin-universitesi-ormancilik-kulubu-sonbahari-balamba-tabiat-parkinda-karsiladi.html

Bartın Üniversitesi Ormancılık Kulübü Sonbaharı Balamba Tabiat Parkında Karşıladı

 

Bartın Üniversitesi Ormancılık Kulübü 7 Kasım 2021 tarihinde Bartın Merkez’de bulunan Balamba Tabiat Parkı’nda etkinlik düzenledi. Çoğunluğunu Bartın Orman Fakültesi öğrencilerinin oluşturduğu Ormancılık Kulübü üyelerine üniversitemizin farklı bölümlerinden öğrenciler de katıldı. Etkinlikte Tarım ve Orman Bakanlığı 10. Bölge Müdürlüğü Bartın İl Şube Müdürlüğü’nün değerli personelleri kulüp üyelerimize ülkemizdeki korunan alanlar, biyolojik çeşitlilik, doğa koruma konularında bilgiler verdiler. Etkinlik kapsamında Balamba Tabiat Parkı içinde hem doğa yürüyüşü yapıldı hem de Bartın DKMP Şefi Rabia KALMAZ KAPTAN tarafından tabiat parkında bulunan ağaç türleri hakkında kulüp üyelerimize uygulamalı olarak bilgiler verildi.







ORMAN MÜHENDİSLİĞİ 1. SINIF ÖĞRENCİLERİ İLE ÖĞRETİM ÜYELERİNİN  05.05.2018 TARİHİNDEKİ TANIŞMA VE KAYNAŞMA  GEZİSİ

2016-2018 eğitim öğretim yılında  düzenlediğimiz gezilerden biri olan 
Balamba Tabiat Parkı gezisi bilimsel,  kültürel ve sportif içeriği ile öğrencilere güzel anlar sundu.

 

 ORMAN MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 17.04.2018 TEKNİK GEZİ

Orman Mühendisliği Bölümü son sınıf öğrencileri Orman Amenajmanı dersi kapsamında Prof. Dr. Ali DURKAYA ve Arş. Gör. Dr. Sinan KAPTAN eşliğinde Bartın Orman İşletme Şefliği sınırları içerisindeki 216 No’lu bölmede ağaç serveti ve artım envanteri uygulaması gerçekleştirdi. 

                                         


BARTIN ÜNİVERSİTESİ ORMAN FAKÜLTESİ

ORMANLARIMIZ VE ORMANCILIK SERGİSİ 

 

Bartın Üniversitesi Orman Fakültesi'nin Ormancılık Haftası Etkinlikleri kapsamında hazırladığı "Ormanlarımız ve Ormancılık Sergisi" Hükümet Caddesi'nde 19 mart 2018 tarihinde açıldı. Halkta orman sevgisini arttırmak için hazırlanan bu açık hava sergisinde çeşitli fotolar, grafikler ve bilgiler yer alıyor. İki gün süren sergi boyunca Orman Mühendisliği Bölümü hoca ve öğrencileri sergilenen bütün konular hakkında bilgiler verdi.  Serginin açılışı Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selman Karayılmazlar ve Orman Mühendisliği Bölüm Başkanı Nedim Saraçoğlu tarafından yapıldı. Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun ve diğer yetkililer sergiyi baştan sona gezip öğrencilerden bilgi aldılar.

 

    

BARTIN ÜNİVERSİTESİ ORMAN FAKÜLTESİ

DOĞA EĞİTİMİ HABERİ

 

BALAMBA TABİAT PARKI’NDA DOĞA EĞİTİMİ YAPILDI

 

Bartın Üniversitesi Orman Fakültesi’nin, 19-25 Mart 2018 tarihleri arasında düzenlediği “Ormancılık Haftası Etkinlikleri” çerçevesinde hafta içinde yapılan sergi ve panelden sonra, 25 Mart Pazar günü Bartın halkına yönelik olarak  “Doğa Eğitimi” yapıldı.

Balamba Tabiat Parkı’nda yapılan doğa eğitimine yoğun katılım oldu. Bartın Doğa yürüyüşçülerinden, telsizcilere, bisikletçilerden çocuklar ve yetişkinlere doğaya meraklı insanların buluştuğu etkinliğin başlangıcında, Bartın Üniversitesi Orman Fakültesinden Prof. Dr. Erdoğan Atmiş; “Ormancılık haftası nedeniyle Bartın Üniversitesi Orman Fakültesi tarafından düzenlen gezi, panel ve doğa eğitimi gibi etkinliklerle üniversite ile Bartın halkı arasında daha ileri düzeyde bağlar kurulduğunu, doğa eğitiminde yıllardır kendi öğrencilerine ders vermekte olan alanında uzmanlaşmış hocaların, bu sefer Bartın halkına doğa konusunda pratik bilgiler vereceğini” söyledi. İki saate yakın süren etkinlik boyunca katılımcılara kurulan çeşitli istasyonlarda botanik, yaban hayatı, toprak ve ekoloji, orman yetiştirme, dendrokronoloji, orman yapısı ve amenajmanı gibi konularda çeşitli bilgiler verildi.

Etkinlikteki ilk istasyon yaban hayatı ve entomoloji istasyonuydu. Bu istasyonda Dr. Öğretim Üyesi Nuri Kaan Özkazanç, yaban hayatı ve böcekler, hayvan izleme ve gözleme, fotokapan vb. konular hakkında bilgiler verdi. Bu istasyondaki böcek koleksiyonu, dürbün, teleskop, foto kapan ve kamuflaj ağları özellikle çocukların ilgisini çekti.  Daha sonra Doç. Dr. Zafer Kaya parkur boyunca yer alan bitki ve ağaçları tanıttı. İkinci istasyonda toprak ve ekoloji hakkındaki bilgileri Dr. Öğretim Üyesi Hüseyin Şensoy verdi ve bir toprak örneğinin nasıl alındığını gösterdi. Üçüncü İstasyonda Prof. Dr. Ali Durkaya ve Doç. Dr. Birsen Durkaya ormanın yapısı, servet ve artım belirleme, ağaç boy ve çap ölçümü gibi konularda bilgiler vererek, uygulamalı olarak gösterdiler. Dördüncü istasyonda Doç. Dr. Halil Barış Özel orman yetiştirme, doğal ve yapay gençleştirme, tohumlar ve fidanlar konularında bilgiler vererek, tohum koleksiyonunu gösterdi. Beşinci istasyonda Prof. Dr. Barbaros Yaman ağaçlar ve dendrokronoloji hakkında bilgiler verdi ve  artım kalemiyle dikili ağaç yaşının nasıl tespit edilebileceğini gösterdi. Son istasyonda Batı Karadeniz Telsiz ve Radyo Amatörleri Derneği’nin (BAKTRAD) acil afet haberleşmesinde kullanmak amacıyla kurduğu örnek kısa dalga telsiz istasyonu katılımcıların ilgisini çekti.

      

 

 

 

  

"Gymnospermae dersi kapsamında 11.12.2017 tarihinde Safranbolu Ahmetusta mevkiinde arazi uygulaması (tatbikat) yapıldı. Orman Botaniği Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Barbaros YAMAN'ın sorumluluğunda gerçekleştirilen uygulama dersinde, fakültemiz Orman Mühendisliği Bölümü 2. sınıf öğrencilerine Mayr'in orman zonları ve bu zonların karakteristik bitki türleri hakkında bilgi verildi. Göknar-Kayın karışık ormanı ile saf göknar ormanlarında ormanın tür bileşimine katılan Uludağ Göknarı (Abies nordmanniana subsp. bornmuelleriana), Sarıçam (Pinus sylvestris) ve Karaçam (Pinus nigra subsp. pallasiana) gibi Gymnospermae türleri tanıtıldı."