Bartın Üniversitesi'nden Küre Dağları'nda uygulamalı ders

Uygulamada öğrencilerle birlikte dersin sorumlusu Doç. Dr. Erdoğan ATMIŞ, Ormancılık Politikası Anabilim Dalı araştırma görevlisi H. Batuhan GÜNŞEN ve aynı anabilim dalı yüksek lisans öğrencisi orman mühendisi Gül AKBULUT, Orman Botaniği Anabilim Dalı araştırma görevlisi Dr. Burçin EKİCİ ve Küre Dağları Milli Park Müdürlüğü Orman Muhafaza Memuru İbrahim Uzun bulundu. Ulus ilçe merkezinde kısa bir gezi yapan öğrenci grubu, daha sonra milli parka Ulus Drahna bölgesinden giriş yaparak, Küre Dağları Milli Parkı Ulukaya Ziyaretçi Merkezi’ne gitti. Öğrenciler ziyaretçi merkezini inceleyip Orman Muhafaza Memuru İbrahim Uzun’dan bilgiler aldılar. Daha sonra Doç. Dr. Erdoğan Atmiş tarafından PAN Parks Sertifikasyon Sistemi, Küre Dağları Milli Parkı’nın PAN Parks adaylık süreci ve milli parkın İtalya’da bulunan Majella Milli Parkı ile karşılaştırılması konularını içeren bir sunum yapıldı. Sunumların ardından, Ulukaya Ziyaretçi Merkezi’nden Ulukaya Şelalesine yürüyerek geçen öğrenci grubu, daha sonra yöredeki ilginç jeolojik oluşumların bir parçası olan Kemerli Mağarası’na bir doğa yürüyüşü gerçekleştirdi. Zorlu bir tırmanıştan sonra ulaşılan mağarada incelemeler yapıp, Drahna Vadisini mağaranın bulunduğu yükseklikten izleyen grup, daha sonra milli parkın tampon zonunda yer alan Drahna Vadisi’ndeki orman köylerini gezdi. Bu köylerdeki ahşap mimari incelendi ve köylülerle görüşüldü. Öğrenciler; milli parkın önemli özelliklerinden olan jeolojik oluşumları ve zengin bitki örtüsünü yerinde görme fırsatı bulduklarını, Bartın Üniversitesi’nin sağladığı bu tür olanaklar sayesinde yöre ormanlarını daha çok görme fırsatı bulacaklarını ifade ederek, Bartın Üniversitesi Rektörlüğü’ne ve Küre Dağları Milli Parkı Müdürlüğü’ne teşekkür ettiler.