22 Mart Dünya Su Günü Kutlandı.

ORMANCILIK HAFTASI 3. GÜN ETKİNLİKLERİ

Ormancılık Haftası etkinlikleri kapsamında Pilav günü yapıldı. Peyzaj mimarlığı öğrencilerinin hazırladığı sunumda Dünya Su Gününün önemi vurgulandı.  Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Orhan UZUN, Orman Mühendisliği Bölümü ve Peyzaj Mimarlığı BölümÖğrencileri ile beraber pilav günü etkinliğindeydi.Sayın Rektörümüz öğrenci memnuniyeti ve talepleri konusunda değerli öğrencilerimize görüşlerini sordu ve onlarla sohbet etti.Orman Mühendisliği Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Halil Barış ÖZEL 22 Mart Dünya Su günü etkinliği için Peyzaj Mimarlığı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sebahat AÇIKSÖZ'e teşekkürlerini sundu.

Dünya Su Günü Nedir?

22 Mart tarihi, 1993 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda ilan edildiğinden bu yana Dünya Su Günü olarak kutlanmaktadır.
Teklif ilk kez, 1992'de Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde yapılan Birleşmiş Milletler Çevre ve Kalkınma Konferansı'nda (UNCED) gündeme getirildi. 1993'ten itibaren katılım her yıl katlanarak arttı; halk, desteklerini göstermek amacıyla gün boyu muslukları açmamaya teşvik edildi.

Suyun hayatımızdaki değerini ölçmemiz zordur. Her geçen gün  ihtiyaçtan daha fazla kullanılması, suyun aşırı kirletilmesi, global ısınma nedeni ile eriyen buzullar ve yükselen deniz seviyesi, denizlerde yaşayan bazı canlı türlerinin kirlilik nedeni ile yok olması ve besin zincirinin bozulması gibi nedenlerden dolayı dünya su günü her yıl daha fazla önem kazanmaktadır. Bugünün anlam ve önemi büyük, suyun hayatımızdaki öneminden dolayı Dünya su Günümüzü Kutlar Daha İyi Yarılar Dileriz.