BARTIN ORMAN FAKÜLTESİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DEĞERLİ ÖĞRETİM ÜYESİ PROF. DR. ZAFER KAYA'YI SON YOLCULUĞUNA UĞURLADI.

Bartın Üniversitesi Orman Fakültesi Orman Mühendisliği Orman Botaniği Bölümü Öğretim üyesi Prof. Dr. zafer Kaya'yı 13 Mart 2023 tarihinde son yolculuğuna uğurladık.

Değerli Hocamız Prof. Dr. Zafer Kaya 1954 Elazığ doğumludur. Lisans eğitimini  1976-1979 yıları arasında  İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümünde tamamlamıştır.

Bütünleşik doktora eğitimini 1982-1985 yılları arasında İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ’nde  “ENDEMİK İKİ CENTAUREA TÜRÜ ÜZERİNDE MORFOLOJİK,ANATOMİK VE PALİNOLOJİK ÖZELLİKLER”  adlı tezini İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Betül TUTEL ve İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Burhan AYTUĞ danışmanlığında tamamlamıştır.

1995 yılında Yardımcı Doçent ünvanını, 2013 yılında doçent ünvanını , 2018 yılında profesör ünvanını almıştır.

Bitki taksonomisi ve palinolojisi alanında çalışmalarını sürdürmekteydi. Akademik yaşamımının büyük bir kısmında Peygamber çicekleri olan Centaurea cinsine ait türlerinin  üzerine çalışmalar yaptı. 47 makale yazmış, 37 bildiri sunmuş, 11 proje gerçekleştirmiştir.  Bilim dünyasına 5 yeni peygamber çiçeği türünü kazandırmıştır. 2017 yılında İranlı Bilim insanı Negaresh  tarafından İran’da  yeni bir tür olarak tanımlanan  bir peygamber çiçeğine “Centaurea zaferii” olarak ismi atfedilmiştir.

Kıymetli Hoca'mıza Allah'tan rahmet;  ailesine, sevdiklerine ve tüm Bartın Üniversitesi ailesine başsağlığı dileriz.