Orman Entomolojisi ve Koruma Anabilim Dalı öğretim üyemiz Doç. Dr. Yafes YILDIZ hocamız Bursa Teknik Üniversitesi tarafından düzenlenen "Akdeniz Orman Bahçıvanı (Tomicus destruens) Çalıştayına" katıldı.

Akdeniz Orman Bahçıvanı (Tomicus destruens) Çalıştayı Gerçekleştirildi.

Dünya genelinde yaşanılan iklim değişikliğinin, orman zararlılarının yayılışına olan etkileri Bursa Teknik Üniversitesi’nde (BTÜ) düzenlenen “Akdeniz Orman Bahçıvanı (Tomicus destruens) çalıştayında” tartışıldı.

Bartın Orman Fakültesi Orman Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Yafes YILDIZ’ın araştırmacı olarak yer aldığı projenin sonuç çalıştayında, TÜBİTAK 1001 programı tarafından desteklenen ve proje yürütücülüğünü BTÜ Orman Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Oğuzhan SARIKAYA’nın yaptığı “Akdeniz Orman Bahçıvanının [Tomicus destruens (Wollaston) (Col.: Scolytinae)] Türkiye Çam Ormanlarındaki Yayılışı İle Tür İçi Genetik Çeşitliliğinin Tespiti ve İklim Değişikliğinin Gelecekteki Yayılış Alanı Üzerine Etkilerinin Belirlenmesi” başlıklı projenin sonuçları da paylaşıldı.

Proje yürütücüsü Doç. Dr. Oğuzhan SARIKAYA yaptığı açıklamada, projede Ege Üniversitesi Fen Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Nurşen Alpagut Keskin’in, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Teknoloji Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. İsmail Şen’in, Süleyman Demirel Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Ömer K. Örücü’nün de araştırmacı olarak yer aldıklarını bildirdi.