Orman Mühendisliği Bölümü Son Sınıf Öğrencileri Fidanlık ve Biyolojik Mücadele Uygulamalarında

Bölümümüz dördüncü sınıf öğrencileri ORM 454 Bilimsel ve Teknik Gezi dersi kapsamında 07 Mart 2024 tarihinde Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü Gökçebey Orman Fidanlık Müdürlüğü ile Orman Zararlıları ile Biyolojik Mücadele Laboratuvarı’na bir teknik gezi gerçekleştirdi.  Bölümümüz eğitim programında yer alan orman fidanlıkları ve entomolojiyle ilgili derslerin daha geniş kapsamlı mesleki uygulamalarını yerinde gören öğrencilerimiz aynı zamanda çalışmalara bire bir katılarak deneyimlerini arttırma şansı da buldular. Teknik gezi sürecinde fidanlık müdürlüğü ve biyolojik mücadele laboratuvarı personeli uzun yıllar sonucunda edindikleri tecrübelerini de öğrencilerimizle paylaştılar. Teknik gezide öğrencilerimize dersin sorumlusu olarak Dr. Öğretim Üyesi H. Batuhan Günşen, uygulama konularıyla ilgili olarak da Silvikültür Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. H. Barış Özel ve Orman Entomolojisi ve Koruma Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. N. Kaan Özkazanç eşlik etmişlerdir.