Polonya Krosno Üniversitesinden Gelen Dr.Dominik Wróbel İle İlgili Haber

Erasmus + programı kapsamında ders verme hareketliliğinden Bartın Üniversitesi, Bartın Orman Fakültesi, Orman Mühendisliği Bölümüne misafir öğretim üyesi olarak Polonya-Krosno Üniversitesinden gelen Rektör Yardımcısı Dr. Dominik Wróbel, Orman Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Halil Barış ÖZEL ve Orman Botaniği Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Zafer KAYA ile birlikte üniversitemiz rektörü sayın Prof. Dr. Orhan UZUN’u ziyaret etti. Rektör Yardımcısı Dr. Wróbel, Bartın Üniversitesinin başta Bartın Orman Fakültesi, Orman Mühendisliği Bölümü olmak üzere konusunda deneyimli akademik kadrolardan oluştuğunu söyleyerek, gelecek yıllarda uluslararası ilişkilerin gelişmesi için özellikle Orman Mühendisliği Bölümüne lisans ve lisansüstü düzeyde öğrenim gören öğrencilerini göndereceğini bildirdi.

Orman Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Halil Barış ÖZEL, uzun yazışmalardan sonra Dr. Wróbel’i üniversitede ağırlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Kendisinin de uzmanlık alanı olan bitki sistematiği ve bitki sosyolojisi konularından her iki üniversiteden oluşturduğumuz araştırma ekipleri ile birlikte uluslararası bir çalışma gerçekleştirilecek. Türkiye ve Polonya’da gerçekleştirilecek bu çalışmalarda bitki sistematiği ve bitki sosyolojisi açısından çok önemli ve değerli yeni bilgilerin üretileceğinin düşünüyoruz dedi. Prof. Dr. Zafer KAYA ise, Dr. Dominik Wrobel gerçekten alanında çok değerli bir bilim insanı bize ve özellikle doktora öğrencilerimize çok değerli katkılar sağlayacağını düşünüyorum dedi.