VIII. ORMAN İNŞAATI-TRANSPORTU & TEKNOLOJİLERİ ÇALIŞTAYI (ORİTEK2019) BÖLÜMÜMÜZDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Ülkemizde her yıl düzenlenen; orman ürünleri üretimi, nakliyatı, orman yollarının planlanması, ormancılık iş bilgisi, mekanizasyon, sanat yapıları ve biyoteknik yapılar ile ormancılık bilişim teknolojileri (CBS, UA, Fotogrametri) alanlarında ormancılığımızın ihtiyaç ve sorunlarının değerlendirildiği ORMAN İNŞAATI-TRANSPORTU & TEKNOLOJİLERİ ÇALIŞTAYI (ORİTEK 2019)’nın 8. si üniversitemizde düzenlendi. 3 oturumdan oluşan çalıştaya 11 üniversiteden (Bartın Üniversitesi [3], Gorgan Üniversitesi [1], Bursa Teknik Üniversitesi [1], İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa [4], Karadeniz Teknik Üniversitesi [2], Kastamonu Üniversitesi [2], Düzce Üniversitesi [2], Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi [1], Artvin Çoruh Üniversitesi [1], Çankırı Karatekin Üniversitesi [1], Giresun Üniversitesi [1]) toplam 19 akademisyen, Orman Genel Müdürlüğü personeli ve öğrencilerimiz katılmıştır. Çalıştay düzenleme kurulundan Doç. Dr. Tuğrul VAROL ve Arş. Gör. Tuna EMİR, Orman İnşaatı-Transportu ve Teknolojileri Platformu üyelerini üniversitemizde ağırlamaktan gurur duyduklarını belirterek; 1. Oturumda ORİTEK2018’in,  değerlendirilmesi, Arnavutluk’un Tiran kentinde 4-6 Eylül 2019 tarihlerinde 2. si düzenlenen FETEC2019 (2nd International Symposium of Forest Engineering and Technologies)’un değerlendirilmesinin gerçekleştirildiğini belirtmiştir. Ayrıca İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa öğretim üyesi Prof. Dr. Mesut HASDEMİR’e emeklilikleri münasebetiyle plaket takdimi yapılmıştır. 2. Oturumda davetli konuşmacılar Prof. Dr. Adel SEPEHRY; “Application of Remote Sensing in Rangeland Management in Iran”; Prof. Dr. Abdullah Emin AKAY; “Orman Yolu Standartlarının Yükseltilmesinin Toplam Yol Maliyeti, Uzak Nakliyat Maliyeti ve Orman Ürünleri Net Karı Üzerine Etkileri” ve Doç. Dr. Yılmaz TÜRK; “Orman Yolu Şevlerinde Yüzeysel Erozyonun Azaltılmasında Yonga ile Dal-Yaprak Kullanımının Etkisi” başlıklı çalışmalarını sunmuşlardır. Teknik oturumda anabilimdalımıza ait kitap ve kitap bölümlerinin yazımı, OGM ile birlikte çalıştay düzenlenmesi, MÜDEK ölçütleri ve akreditasyon, 292 sayılı tebliğ’de gerçekleştirilmesi gereken düzenlemeler, FETEC ve ORİTEK 2020’nin planlanması konuları tartışılarak değerlendirilmiştir.