image/svg+xml
image/svg+xml

Orman Entomolojisi dersi kapsamında Arıt Orman İşletme Şefliğinde ve Akçamescit açık hava deposunda öğrencilere uygulamalı eğitim verildi.

20 Mart 2024 tarihinde Orman Mühendisliği Bölümü 3. Sınıf öğrencileriyle ORM364 ORMAN ENTOMOLOJİSİ dersi kapsamında Arıt Orman İşletme Şefliğine bağlı çam ağaçlandırma sahalarında uygulama dersi yapıldı. Dersi veren öğretim üyesi Prof. Dr. Azize TOPER KAYGIN tarafından çam ağaçlarının yapraklarında zarar yapan çam kese böceği tanıtılarak böceğinin biyolojisi ve bunlarla mücadele yöntemleri anlatıldı. Gündüzü yaptıkları keseler içinde geçiren larvalarla ilgili detaylı bilgiler verildi. Arıt Orman İşletme Şefi Recep Söyler bölge ve ağaçlandırma sahasını tanıtarak yapılması planlanan kültürel bakım çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. Dal makası ve çalışma şekli tanıtıldı. Sürgünlerde larvaların topluca bulunduğu keseler dal makaslarıyla kesilerek öğrencilere gösterildi. Keselerin içi açıldı. Öğrenciler larvaları ve yuvanın içini yakından görme fırsatı buldular. Ayrıca larvaların yapraklardaki beslenme şekli, ağaçlardaki zararı gösterildi. Sonra Akçamescit Orman Deposuna gidildi. Depo Şefi Yakup Arıkan tarafından deponun tanıtımı yapılarak depoya getirilen orman emvali hakkında bilgiler verildi. Tomrukların çap-boy ölçümü, sınıflandırılma yöntemi anlatıldı, uygulama yapıldı. Prof. Dr. Azize TOPER KAYGIN kabuk böcekleri hakkında bilgiler verdi. Kabuklu emvalde bu böceklerin bulunma ihtimali olabileceği belirtildi. Öğrenciler ve işçiler kabuklu tomruklardan kabuk kaldırarak kabuk altında böceklerin varlığını araştırdılar. Çam kabuk böcekleri ile göknar kabuk böceklerinin ana ve larva yolları öğrencilere gösterildi. Bu galerilerin kabuk altında kambiyum tabakasında açılmasının ağaçlara verdiği zarar anlatıldı. Teke böceklerinin kabuk altında açmış oldukları galeriler de gösterilerek yapmış oldukları zararlar hakkında açıklamalar yapıldı. Hava yağmurlu olmasına rağmen öğrenciler uygulama yapmış olmaktan büyük keyif aldıklarını belirttiler.
  • ORMAN MÜHENDİSLİĞİ 3. VE 4. SINIF ÖĞRENCİLERİNE HASILAT BİLGİSİ VE ORMAN AMENAJMANI DERSLERİ KAPSAMINDA ARAZİ UYGULAMASI YAPILDI

  • 15 Temmuz Şehitleri İlkokulu Öğrencileri, Bartın Üniversitesi Orman Fakültesi'ni Ziyaret Etti.

  • Orman Entomolojisi dersi kapsamında Arıt Orman İşletme Şefliğinde ve Akçamescit açık hava deposunda öğrencilere uygulamalı eğitim verildi.

  • 3. SINIF ÖĞRENCİLERİ ORM364 ORMAN ENTOMOLOJİSİ DERSİ KAPSAMINDA ARIT ORMAN İŞLETME ŞEFLİĞİNDE UYGULAMA DERSİ YAPTI.

  • KAMPÜSTE ANGİOSPERM UYGULAMA DERSİ YAPILDI.

  • ORMANCILIK HAFTASI ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİ.

  • Orman Mühendisliği Bölümü Son Sınıf Öğrencileri Fidanlık ve Biyolojik Mücadele Uygulamalarında

  • Doç. Dr. Mertol Ertuğrul, COST Programına Çalışma Grubu Üyesi Olarak Atandı.

  • MÜDEK kapsamında gerçekleştirilen ORM241 İş Sağlığı ve Güvenliği uygulamalı dersleri 2. yılını doldurdu.

  • Orman Fakültesi'nde Gerçekleşen Temel Bilgi Teknolojisi Kullanımı Dersi Poster Sunumu