‘Sürdürülebilir Yeşil Kampüs’ çalışmalarına Bölümümüzden destek

Üniversitemizde “Daha yeşil, çevreci ve sürdürülebilir bir kampüs hayatı” çalışmalarıyla birlikte Kutlubey Kampüsü’nde yetişkin ağaçlar dikiliyor.
Kutlubey Kampüsü’ne kazandırılan 110 bin metre kare yeşil alana yetişkin çam ve sedir ağaçları dikiliyor. Orman Genel Müdürlüğü’nün destekleriyle dikilen ağaçlarla, zengin biyolojik çeşitliliğe sahip kampüs alanının çehresi daha da güzelleşmiş oluyor. Kampüs girişinden fakülte binalarına uzanan yol boyunca gerçekleştirilen ağaçlandırma çalışmalarında, doğal hayatın işleyişi de düşünülerek kuş yuvaları yerleştiriliyor.

Orman Genel Müdürlüğü çalışanlarının katıldığı ağaçlandırma çalışmaları, Bölümümüz Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Erol Kırdar ve Prof. Dr. Ali Durkaya’nın gözetiminde gerçekleştiriliyor.